Notebookplus - Nieuwsarchief https://www.notebookplus.nl/articles Nieuwsarchief nl-nl Mon, 16 Dec 2019 06:34:56 0200 https://www.notebookplus.nl/articles/rss notebookplus Laptop Plus timmert langs de weg https://www.notebookplus.nl/article/laptop-plus-timmert-langs-de-weg Laptop Plus Tubbergen is sinds begin januari geopend en timmert hard aan de weg. Letterlijk en figuurlijk gezien de fraaie belettering van zijn auto.

]]>
Wed, 10 Feb 2016 16:12:35 0100 https://www.notebookplus.nl/article/laptop-plus-timmert-langs-de-weg
Loting bij Laptop Plus Heerde https://www.notebookplus.nl/article/loting-bij-laptop-plus-heerde Onze dealer in Heerde heeft sinds haar oprichting jaarlijks een loting.

Het is nu de 2e keer dat deze loting is gehouden en deze wordt in de regio Heerde met veel enthousiasme ontvangen, zoals ook op te maken valt uit het lokale persbericht.

]]>
Thu, 7 Feb 2013 22:48:55 0100 https://www.notebookplus.nl/article/loting-bij-laptop-plus-heerde
Nederland goed ecommerce land https://www.notebookplus.nl/article/nederland-goed-ecommerce-land Nederlanders kooplustig online

Nederlanders kooplustig online

Van de Nederlanders tussen de 16 en 75 jaar kocht 69 procent in 2011 een product of dienst online, blijkt uit nieuwe cijfers van Eursostat. De penetratie blijft iets achter bij die in Zweden, Groot-Brittannië (beide 71 procent) en Denemarken (70 procent).

 

Het aantal online kopers in ons land blijft groeien: van 63 procent in 2009, via 67 procent in 2010 tot 69 procent vorig jaar. In 2004 deed nog geen kwart (24 procent) van de Nederlanders een aankoop online.

Het gemiddelde van de 27 lidstaten van de Europese Unie lag afgelopen jaar op 43 procent, aldus Eurostat. In Roemenië en Bulgarije is nog een wereld te winnen, met een online kooppopulatie van respectievelijk 6 en 7 procent van de bevolking. Een en ander is gevisualiseerd door het CBS. In de afbeelding zijn overigens niet alle lidstaten meegenomen:

 
 

 

In Noorwegen, geen lid van de Europese Unie, is webwinkelen met 73 procent meer ingeburgerd dan in alle EU-landen. Meer data vindt u op de site van Eurostat en in onderstaand pdf-document:

Via: Twinkle

]]>
Tue, 15 May 2012 12:51:03 0100 https://www.notebookplus.nl/article/nederland-goed-ecommerce-land
Waarom franchise een oplossing kan zijn https://www.notebookplus.nl/article/waarom-franchise-een-oplossing-kan-zijn Onlangs las ik op de website van de Rabobank een interessant artikel over trends binnen de huidige economische situatie. Het komt er op neer dat  voor de hedendaagse uitdagingen oplossingen liggen in de kracht van franchising. Het volledige artikel vindt u hier.    Hoewel het artikel niet voor 100% toepasbaar is op de Laptop Plus formule, zitten er interessante frases tussen:


 “schaalvergroting om voldoende bekend te worden bij de consument, om te kunnen investeren in nieuwe IT-systemen en om via inkoopvolumes een goede prijsperceptie te bereiken”
Vertrouwen winnen bij de klant via internet is essentieel. Vertrouwen is vaak een meer bepalende factor bij de aankoop dan de prijs. Deels kan dit vertrouwen gewonnen worden door investeren in een professionele website met betrouwbare keurmerken, maar anderzijds ook door naamsbekendheid. Laptop Plus maakt middels haar concept van een gezamenlijke naam (Laptop Plus + toevoeging plaatsnaam) en het gebruik van de gezamenlijke look & feel (vgl. http://heerde.laptopplus.nl en http://zeewolde.laptopplus.nl ) optimaal gebruik van het scheppen van naamsbekendheid en vertrouwen. Door gezamenlijke inkoop, van bijv. gebruikte hardware, zijn er goede inkoopvolumes te behalen.

    “omdat de consument veel keuze heeft in winkels en merken is onderscheidend vermogen van belang in de retailformule”
Een trend die we zeker de laatste tijd ervaren hebben. De groep die online koopt wordt groter. Met name ook het oudere segment en het zakelijke segment zien voordelen van online kopen ook. Tijdsbesparend, vanuit de luie stoel orienteren en bestellen. Veel resellers constateren dat de prijs – onterecht! – het onderscheidend vermogen is. Het onderscheidend vermogen vanuit Laptop Plus zien we meer in betrouwbaarheid, die niet alleen in de uitstraling tot uiting komt, maar ook in de dagelijkse service en communicatie. Persoonlijke uitdaging is dan ook niet voor niets een belangrijke pay-off.

    “operational excellence is nodig om de winkeloperatie te laten draaien zoals de consument dat wil tegen aanvaardbare kosten”
Juist in deze tijd is een helder beleid vanuit management belangrijk wat zijn uiting vindt via teamwork naar een probleem-oplossende werksfeer, zodat er een continu proces van verbetering en optimalisatie optreedt die antwoord biedt op de vraag van de klant. Via dit voortdurende proces wordt er gewerkt aan optimale klantentevredenheid en een kostenbesparende cultuur.

“Franchise is een goede strategische optie voor zelfstandige retailers. Zij kunnen hiermee hun zelfstandig ondernemerschap behouden, terwijl ze profiteren van de bekende retailformule, IT-investeringen en de schaalvoordelen van de franchiseorganisatie, zoals inkoop.”
Computerbedrijven en automatiseerders – die hun omzet zien verdwijnen naar online aanbieders -  kunnen vaak niet komen tot een exploitatie van een echte rendabele website. Door gebruik te maken van het Laptop Plus concept kunnen ze profiteren van de kennis en kunde die door de jaren heen is opgebouwd op het gebied van marketing en techniek, kunnen ze profiteren van de naamsbekendheid, besparen op inkoop, besparen op de kosten van de website en contentbeheer. Ze kunnen hun zelfstandigheid bewaren en de content uitbreiden met eigen content als eigen computerlijnen.

“Franchise heeft in Nederland haar succes al bewezen in de periode 1985-2010 groeide de omzet van franchise (food en non-food) jaarlijks met gemiddeld tien procent tegen slechts gemiddeld twee procent voor de retailmarkt als geheel.”

]]>
Thu, 1 Mar 2012 18:03:54 0100 https://www.notebookplus.nl/article/waarom-franchise-een-oplossing-kan-zijn
Laptop Plus Zeewolde overhandigt prijs bidonactie AVZ https://www.notebookplus.nl/article/laptop-plus-zeewolde-overhandigt-prijs-bidonactie-avz Wijnand van Vliet is één van de gelukkigen die een AVZ-bidon met inhoud hebben gekocht. De inhoud van de bidon was een lot. Wijnand's lot was goed voor een laptopstandaard ter waarde van 99 euro. Deze kreeg hij overhandigd door Wim Krijnen van Laptop Plus. ‘Nu nog een laptop', zei Van Vliet bij de overhandiging. 

Geen probleem, volgens Krijnen: hij verkoopt zowel nieuwe als gebruikte laptops

Leden van de AVZ, de atletiekvereniging Zeewolde, hebben al bijna 500 actiebidons verkocht en gaan rustig door met de verkoop. Deze bidonactie is mogelijk gemaakt met behulp van projectsponsor Kappenberg, accountants en belastingadviseurs. De opbrengst van de actie is bedoeld om de ambities van de vereniging te verwezelijken.

Via: Blikop Zeewolde

]]>
Wed, 18 Jan 2012 18:52:08 0100 https://www.notebookplus.nl/article/laptop-plus-zeewolde-overhandigt-prijs-bidonactie-avz
Fysieke computerwinkels verdwijnen nog meer https://www.notebookplus.nl/article/fysieke-computerwinkels-verdwijnen-nog-meer De elektronicabranche staat een saneringsgolf te wachten. De verkopen in fysieke winkels staan onder druk door de opkomst van online winkelen en de economische crisis. Bovendien is het winkeloppervlak flink toegenomen, mede door de komst van grootschalige winkels als BCC en MediaMarkt. De balans tussen vraag en aanbod is ernstig verstoord, met een onvermijdelijke sanering van (kleine) winkels tot gevolg, concludeert ruimtelijk-economisch adviesbureau DTNP uit Nijmegen.

Het afgelopen decennium stegen de verkopen aanvankelijk, maar deze daalden in 2010 onder het niveau van 2003. Het aanbod steeg sindsdien juist , in totaal met tien procent. Volgens DNTP is het faillissement van IT’S begin 2011 een voorbode van wat komen gaat; een sanering van het winkelaanbod in de branche.

Vooral in de elektronicabranche biedt het kopen via internet grote voordelen, oordeelt het adviesbureau. Het speelt in op de doelgericht shoppende consument, die oog heeft voor prijs. Internet biedt een bijna onbeperkt assortiment tegen de laagste prijs. De bestedingen aan elektronica via internet zijn de laatste jaren dan ook explosief gestegen. Het marktaandeel bedraagt inmiddels twaalf procent, aldus DNTP: ‘Sommigen gaan zelfs uit van een toename tot vijftig procent’.

Kleine en kleurloze elektronicawinkels komen in deze verdringingsmarkt onder steeds hogere druk te staan. Alleen winkels die zich onderscheiden van hun concurrenten op internet hebben in de toekomst nog kansen, concludeert het bureau. ”Het onderscheid kan zitten in het bieden van beleving (grote elektronicawarenhuizen zoals MediaMarkt), specialisatie (speciaalzaken zoals Bang&Olufsen) of service (servicewinkels zoals Expert).” Voorts stelt DNTP dat een goede vestigingslocatie steeds belangrijker door de opkomst van internet. “Elektronicawinkels op perifere locaties zijn kwetsbaar. Gemak en prijs spelen hier een grote rol en dat zijn juist de voordelen van internet.”

Via: retailnieuws

]]>
Mon, 16 Jan 2012 22:41:01 0100 https://www.notebookplus.nl/article/fysieke-computerwinkels-verdwijnen-nog-meer
Europese Unie geeft internethandel groei scenario https://www.notebookplus.nl/article/europese-unie-geeft-internethandel-groei-scenario Brussel wil handel op internet verdubbelenBRUSSEL - De Europese Unie wil dat de onlineverkoop in de lidstaten in 2015 is verdubbeld. Op dit moment is het aandeel van de elektronische verkopen in de Europese detailhandel 3,4 procent.

Ook het aandeel van de interneteconomie in het Europese bruto binnenlands product moet over drie jaar twee keer zo groot zijn dan de huidige bijna 3 procent, aldus de Europese Commissie woensdag.

Om die verdubbelingen te bereiken wil de commissie onder meer het kopen en betalen op het internet makkelijker maken. Ook de leverantie van producten moet efficiënter en goedkoper worden.

De commissie benadrukt het enorme potentieel van de internethandel (e-commerce) om economische groei te bevorderen en banen te scheppen.

Via: Nu.nl

]]>
Thu, 12 Jan 2012 00:04:52 0100 https://www.notebookplus.nl/article/europese-unie-geeft-internethandel-groei-scenario
Ketens trekken zich weinig aan van recessie https://www.notebookplus.nl/article/ketens-trekken-zich-weinig-aan-van-recessie De franchisesector lijkt zich vooralsnog weinig aan te trekken van de economische malaise. Zowel over 2011 als over dit jaar zet de branche naar verwachting kleine plussen in de boeken.

De toenemende groei in de zorgsector lijkt afnemende groei in andere sectoren te compenseren.

“We zien 2012 met gematigd vertrouwen tegemoet”, vertelt Jos Burgers, directeur van de Nederlandse Franchise Vereniging (NVF). “De schuldencrisis houden we natuurlijk in de gaten, maar tot nu toe blijkt franchise redelijk recessieproof te zijn.”

“In 2009, toen we ook met een recessie te maken hadden, ging het wel moeizamer, maar bleef de branche in de plus staan. Bovendien laat franchise al sinds we de statistieken zijn gaan bijhouden, in 1985, ononderbroken groei zien.”

Schaalgrootte
Dat de franchisebranche het er beter vanaf brengt dan zelfstandige ondernemers, heeft volgens Burgers alles te maken met “de kracht van samenwerking, en de schaalgrootte.”

De omzet zal over 2011 naar verwachting dan ook iets hoger uitvallen dan in 2010, toen die 30,2 miljard euro bedroeg. “De stijging zal niet enorm zijn”, aldus Burgers.

“Sommige branches hebben het moeilijk, zoals de makelaardij en de videotheken. Andere staan er juist heel goed voor, zoals de fastfoodsector.” De definitieve cijfers worden pas in mei bekendgemaakt.

Somber
De relatief optimistische vooruitzichten voor de franchisebranche zijn opmerkelijk in het licht van de sombere verwachtingen voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Uit gegevens van onderzoeksbureau EIM bleek vorige maand dat de afzet van het MKB door het gure economische klimaat in 2012 met 1 procent zal afnemen en dat die daling al in de tweede helft van 2011 is begonnen. De verslechtering zal vrijwel alle sectoren raken.

Dat banken de kredietkraan hebben dichtgedraaid, ondervinden ook franchisenemers. “In goede formules is het echter makkelijker om krediet te krijgen”, meent de NVF-directeur.

“De bank moet vertrouwen in de keten hebben, dat helpt. Bovendien is het zo dat de startende franchisenemer een grotere kans van slagen heeft dan de zelfstandige starter”, zo bleek uit een EIM-onderzoek van een paar jaar geleden.

Drive
Een startende franchisenemer moet volgens Burgers vooral heel hard werken en over een enorme drive beschikken. “Je kunt niet achterover leunen omdat je in een bestaande formule stapt.”

Verder is het verstandig in het begin zuinig te zijn. Starters profiteren van de schaalgrootte en de goede taakverdeling die er bestaat tussen franchisegever en franchisenemer. “Mensen die heel eigenwijs van aard zijn kunnen er door de enigszins beperkte vrijheid beter niet aan beginnen.”

Het beeld dat hoogopgeleiden niet zo snel in de franchisesector stappen, herkent Burgers deels. “Maar dat heeft ook te maken met de ruimte die er binnen de sector bestaat voor academici. Een bedrijfsjurist kan bijvoorbeeld wel terecht bij het hoofdkantoor van een grote keten. Bij de wat kleinere vaak niet.”

Bron: nu.nl

]]>
Thu, 5 Jan 2012 18:28:34 0100 https://www.notebookplus.nl/article/ketens-trekken-zich-weinig-aan-van-recessie
Een op de drie fysieke winkels verdwijnt https://www.notebookplus.nl/article/een-op-de-drie-fysieke-winkels-verdwijnt Een op de drie winkels zal binnen vier jaar verdwijnen. Dat stelt Cor Molenaar, hoogleraar e-marketing aan de Erasmus Universiteit.

Kledingzaak Primark, maar ook de winkels in de PC Hooftstraat, hebben het druk. “De onderkant en de bovenkant van de markt draaien goed. De rest is in de gevarenzone", zo stelt Molenaar, ook auteur van het boek Het einde van winkels.

Niet alleen de crisis, maar vooral het veranderde koopgedrag zorgt voor leegstand in winkelstraten en winkelcentra. Het online shoppen neemt steeds grotere vormen aan en dat gaat ten koste van fysieke winkels.

“Momenteel staat twee miljoen vierkante meter leeg, dat zal toenemen tot 8 miljoen vierkante meter in 2015”, aldus Cor Molenaar die meerdere boeken aan het onderwerp gewijd heeft.

Online
Molenaar verwacht dat in tien jaar tijd 35 tot 40 procent van de non-food aankopen online plaatsvindt. En dat percentage is slechts een gemiddelde. Bij de aankoop van elektronica en schoenen zal 70 procent online aangeschaft worden. Reisbureaus worden een zeldzaamheid: 90 procent van de klanten zal online boeken.

Het voortbestaan van winkels in bovengenoemde sectoren is in gevaar, maar Molenaar vreest ook voor damesmodezaken en boekhandels. “De crisis, maar ook het weer werkt momenteel niet mee. Er wordt niks gekocht op het ogenblik. Ik vrees dat veel winkels het eerste kwartaal van 2012 niet overleven.”

Er ontstaat een vicieuze cirkel, want doordat winkels verdwijnen ontstaan lege panden die niet meer gevuld worden. “Een halflege winkelstraat heeft iets triests. Dan gaat de consument liever naar een andere locatie.”

Winkelgebieden
Volgens Molenaar zullen op den duur drie soorten winkelgebieden ontstaan: buurtwinkels, boetiekjes in het centrum en grote winkelketens buiten de stad.

“De winkels in de buurt bestaan uit zaken die je regelmatig nodig hebt zoals een supermarkt of een bank. Het winkelaanbod in de centra van steden zal verschralen, met als resultaat kleinere winkels en veel restaurantjes en cafeetjes. Daar ga je naar toe als je gezellig wilt winkelen. De grote winkels, Mediamarkt en Blokker, zullen verplaatsen naar het derde winkelgebied: buiten het centrum met ruime
parkeergelegenheid.”

Winkels op zogenaamde b-locaties zullen niet overleven, tenzij zij verhuizen naar een locatie waar zij passen.

Via: Nu.nl

]]>
Wed, 4 Jan 2012 16:29:46 0100 https://www.notebookplus.nl/article/een-op-de-drie-fysieke-winkels-verdwijnt
Tijd belangrijkste reden voor online kopen https://www.notebookplus.nl/article/tijd-belangrijkste-reden-voor-online-kopen Volgens onderzoeksbureau Invesp koopt 73% van de mensen het liefst hun spullen via internet omdat dit tijdbesparend is.

Hieronder tonen wij de bijbehorende visuele weergave van dit onderzoek


 

]]>
Thu, 28 Jul 2011 11:26:24 0100 https://www.notebookplus.nl/article/tijd-belangrijkste-reden-voor-online-kopen
56% tabletbezitters behoudt laptop voor dagelijks gebruik https://www.notebookplus.nl/article/56-tabletbezitters-behoudt-laptop-voor-dagelijks-gebruik Volgens een onderzoek van MarketingCharts blijkt dat meer dan de helft van de Tablet bezitters nog dagelijks hun computer en/of laptop gebruiken om te internetten, surfen, mailen, chatten en allerlei andere zaken.

De oorspronkelijke vooruitzichten over de laptop en desktop markt blijkt hiermee enigszins te veranderen. Men veronderstelde bij het uitbrengen van de eerste tablets dat de gehele laptop en pc markt een negatieve afzet zou krijgen, men zou als er eenmaal een tablet in huis zou zijn, veel minder, danwel helemaal niet, hun laptop of desktop gebruiken.

Op dit moment lijkt dat dus enigszins het geval, maar niet in de mate waarin men op voorhand had gedacht. De markt van netbooks blijkt wel zwaar onder druk te staan, maar de fabrikanten zijn nu gekomen met de Ultrabooks als tegenhanger van de Tablets.

Het artikel hieronder in het Engels:

More than half of smartphone and tablet users still use a laptop or desktop computer to access the internet, according to a June 2011 survey from Prosper Mobile Insights. Survey results indicate about 56% of these consumers access the internet via computer, while 40% use a smartphone and only 4% use a tablet.

Mobile Service Trumps Technology

Smartphone/tablet users are more concerned with having the best service/coverage than with having the newest technology by a substantial margin. About 78% of respondents indicated service/coverage is more important to them, about 3.5 times the 22% who said they are more concerned with the newest technology.

Het hele artikel lees je hier.

 

]]>
Mon, 11 Jul 2011 10:54:01 0100 https://www.notebookplus.nl/article/56-tabletbezitters-behoudt-laptop-voor-dagelijks-gebruik
Goede klantenservice verkoopt https://www.notebookplus.nl/article/goede-klantenservice-verkoopt Meer mensen dan vorig jaar zijn volgens het onderzoek bereid meer geld uit te geven bij een onderneming waarvan ze vinden dat ze een uitstekende service krijgen. Bijna zeven op de tien mensen geeft aan dat ze dit daadwerkelijk hebben gedaan.

Bovenstaand is een deel uit een artikel, terug te vinden op ICTWaarborg.
 

Nederlander kan redelijk overweg met klantenservice

Afbeelding bij Nederlander kan redelijk overweg met klantenservice

Medewerkers van de klantenservice krijgen moeten regelmatig boze mensen te woord staan, maar hoewel meer dan de helft (57 procent) van de Nederlandse klanten daarbij wel eens is uitgevaren tegen een medewerker, gedragen we ons internationaal gezien best netjes.
Dat blijkt volgens nu.nl uit het jaarlijkse onderzoek van creditcardmaatschappij American Express onder ruim tienduizend mensen in tien landen over het fenomeen klantenservice. In Mexico is 86 procent wel eens tekeer gegaan tegen een medewerker, in Frankrijk geldt dat voor driekwart van de mensen.
Van de mensen die hun geduld verloren, hingen twee op de vijf de hoorn op de haak, een op de drie wilde een superieur spreken en een op de vijf hield het op een dreigement dat ze naar de concurrent zouden gaan. Schelden of de winkel uitstormen doet de Nederlandse consument niet snel.
Meer mensen dan vorig jaar zijn volgens het onderzoek bereid meer geld uit te geven bij een onderneming waarvan ze vinden dat ze een uitstekende service krijgen. Bijna zeven op de tien mensen geeft aan dat ze dit daadwerkelijk hebben gedaan.

]]>
Mon, 2 May 2011 13:49:09 0100 https://www.notebookplus.nl/article/goede-klantenservice-verkoopt
Webpartners gezocht https://www.notebookplus.nl/article/webpartners-gezocht Wij zijn continu op zoek naar enthousiaste webpartners:
Enthousiaste en ambitieuze ondernemers en/of ondernemende mensen m/v die fulltime of parttime meehelpen het succes van Laptop Plus te vergroten!

Wie zijn wij?
+ Enthousiast en actief bedrijf
+ actief op de laptop markt sinds 2003
+ Sterke naam, hoge klanttevredenheid
+ Top posities in zoekmachines
+ veel dagelijkse bezoekers en kopers
+ Grote klanten en consumenten
+ Goede relaties met leveranciers en opkopers
+ Veel know-how over de markt

Het is nu tijd om locaal in te stappen in de verkoop van laptops, computers, beamers en meer...!

Hoe werkt de formule?
We delen Nederland op in gemeentes. Per gemeente is er slechts 1 webpartner nodig.
U krijgt een volledige, complete, eigen shop met features als: uitgebreide statistieken (conversiemeting), online chat mogelijkheid, zoekfunctie, nieuwsbriefmodule, plaatjes + video’s, viral module, online betalingsmogelijkheden en meer. Telkens de nieuwste mogelijkheden op de site gratis doorgevoerd. Deze uitgebreide shop zetten we op een subdomein neer. Bijvoorbeeld: http://amsterdam.laptopplus.nl
U kunt ook kiezen voor een eigen naam bijv. Jansen-computers.nl en deze laten doorverwijzen.
Naast de webshop kunt u ook gebruik maken van de talloze andere promotiemiddelen.

Laptop Plus helpt u de omzet te vergroten door:
-Aanbod breed assortiment
-Uitgebreide webshop op uw eigen domeinnaam / subdomeinnaam
-Professionele begeleiding bij het opzetten van online activiteiten(bijv. advertenties, adwords, statistieken en meer)
-Begeleiding bij het opzetten van locale activiteiten (bijv. free publicity, advertenties, folders)
-Aanleveren van bestellingen, de bestellingen die geplaatst worden op het hoofddomein worden door gestuurd naar de locale partij.

Meer weten? Vraag ons digitale informatiepakket aan.

]]>
Mon, 7 Mar 2011 00:26:17 0100 https://www.notebookplus.nl/article/webpartners-gezocht
Webwinkel steeds lucratiever https://www.notebookplus.nl/article/webwinkel-steeds-lucratiever Het wordt steeds interessanter voor (startende) ondernemers om een webwinkel te beginnen. Onderzoek van belangenorganisatie Thuiswinkel.org wijst uit dat winkelen op internet in rap tempo aan populariteit wint. Het afgelopen halfjaar steeg de omzet van onlinewinkels naar 3,85 miljard euro. Dat is 10 procent meer de online uitgaven in de eerste helft van 2009.

Het onderzoek, uitgevoerd door Blauw Research onder 1.100 internetwinkels en 2.000 consumenten, laat zien dat het aantal mensen dat op internet één of meer producten aanschafte, met 7 procent steeg. het kwaam daarmee uit op 7,6 miljoen. Gezamenlijk deden deze mensen in de eerste helft van 2010 ruim 32 miljoen bestellingen. In totaal hebben nu negen miljoen Nederlanders ten minste één keer in hun leven een aankoop op internet gedaan, zo meldt Thuiswinkel.org.

Wel is het zo dat consumenten, terwijl ze dus vaker op internet bestellen, per bestelling minder uitgeven. Zo spendeerden online shoppers in de eerste zes maanden van 2010 per bestelling gemiddeld 120 euro. Een jaar eerder was dat nog 145 euro. Dit heeft volgens Thuiswinkel.org te maken met het feit dat mensen vaker en gemakkelijker kleinere en goedkopere producten online bestellen. Reizen, telecomproducten en kleding blijken volgens het onderzoek het meest populair om via internet te bestellen.

Via: Rabobank

]]>
Sat, 2 Oct 2010 13:04:29 0100 https://www.notebookplus.nl/article/webwinkel-steeds-lucratiever
LaptopWinkels worden goed bezocht https://www.notebookplus.nl/article/laptopwinkels-worden-goed-bezocht Na een periode waarin het minder ging, zagen computerwinkels het eerste halfjaar van 2010 hun omzetten licht stijgen. Consumenten durven weer geld uit te geven en ontwikkelingen binnen de branche, zoals de introductie van Windows 7, stimuleren in 2010 de aankopen.

 

Dit positieve resultaat lijkt in tegenspraak met de licht negatieve cijfers die eerder over de computerbranche verschenen. Dit wordt veroorzaakt doordat het merendeel van de zelfstandige computerwinkels niet is aangesloten op systemen van grote marktonderzoekbureaus, zoals bijvoorbeeld GFK. Hierdoor blijven de verkopen van deze winkels onzichtbaar voor fabrikanten, waardoor de gepubliceerde resultaten over de computerbranche worden vertekend. De focus van grote fabrikanten is vaak gericht op elektronicaketens terwijl de computerwinkel nog steeds een groot marktaandeel bedient.

 

De meerwaarde van gespecialiseerde computerwinkels ligt op het gebied van aanvullende diensten zoals het bezorgen en het aansluiten van producten bij de consument thuis. Dit komt tegemoet aan datgene waarom de consument steeds meer vraagt: kwaliteit, kennis en betrouwbaarheid. Daarnaast brengt de complexiteit van de producten met zich mee dat een goed advies en service gewenst zijn. Iets wat de belangrijkste concurrenten van de computerwinkel, grote elektronicazaken, maar moeilijk kunnen bieden. Deze richten zich dan ook met name op producten waar minder verkoopkennis en advisering bij nodig is, zoals notebooks.

Via: ICTWaarborg

]]>
Thu, 5 Aug 2010 09:38:44 0100 https://www.notebookplus.nl/article/laptopwinkels-worden-goed-bezocht
Ontslag nemen En dan https://www.notebookplus.nl/article/ontslag-nemen-en-dan Ontslag nemen? En dan?

Zit u ook te denken aan Ontslag Nemen?

Velen van u zit er wellicht aan te denken, de gemoederen lopen soms hoog op vanweg de recessie in het land, het bedrijf waar u voor werkt geeft meerdere signalen van verslechtering af, maar nu ontslag nemen biedt geen garanties op een nieuwe baan, toch?

U kunt wel WILLEN stoppen met uw huidige baan, die u wellicht toch al een lange tijd niet bevalt, maar wat doet u morgen dan?

NotebookPlus bied een uitkomst, start VANDAAG nog met uw eigen lokale webshop in Laptops, Computers, Beamers en accessoires en bouw PARTTIME uw eigen bedrijf op. 

Door nu al te werken aan de opbouw van uw eigen bedrijf, bouwt u een financiele toekomst op voor uzelf.

Meer weten? Lees onze pagina met

toelichting

, zoek uw vrije regio (zie provincies links) of neem gewoon

DIRECT contact

op.

]]>
Tue, 20 Jul 2010 00:13:00 0100 https://www.notebookplus.nl/article/ontslag-nemen-en-dan
Laptop Plus Tiel benadert kranten https://www.notebookplus.nl/article/laptop-plus-tiel-benadert-kranten Laptop Plus Tiel, onderneming gedreven door August Pelupessy, richt zich via locale media op de mensen in Tiel. Pelupessy verbaast zich over het aantal computerwinkels versus het aantal laptop winkels. Het aantal laptopwinkels ligt een stuk lager terwijl de laptop veel populairder is dan de computer.

 

]]>
Wed, 7 Jul 2010 12:05:23 0100 https://www.notebookplus.nl/article/laptop-plus-tiel-benadert-kranten
Folder ongekend populair https://www.notebookplus.nl/article/folder-ongekend-populair Thuis Binnen Bereik, een initiatief van de DDMA Businessgroep Verspreidingen onderzoekt elk jaar het aanbod, bereik, waardering en de respons van huis-aan-huis folders. Dit jaar werden tijdens de Nationale Dag van de Brievenbusreclame de onderzoeksresultaten door onafhankelijk onderzoeksbureau Veldkamp bekend gemaakt.

Uit het grootschalige onderzoek dat jaarlijks wordt gehouden blijkt de huis-aan-huis folder wederom ongekend populair. De Nederlander besteedt gemiddeld 43 minuten per week aan het lezen van reclamefolders. 73% van de ondervraagde consumenten geeft in 2009 aan een positieve houding te hebben. Dat percentage is hetzelfde gebleven ten opzichte van vorig jaar. De kwaliteit van de folders neemt ook toe. Bij ons springt de folder van Lidl er uit: deze is gestegen tot de top-3 van meest gewaardeerde folders.

De reclamefolder wordt in ruim driekwart van de huishoudens door minimaal twee personen bekeken of gelezen. De gemiddelde tijd die in 2009 per week werd besteed aan het lezen van folders was 43 minuten, tegen 40 minuten in 2008, 36 minuten in 2007 en 28 minuten in 1998. Bijna zeven op de tien mensen heeft aangeven een sterke binding te hebben met ongeadresseerd drukwerk.

Huis-aan-huis folders zijn hèt actiemedium bij uitstek. Uit de meting blijkt dat 27% van de consumenten in 2009 gerespondeerd heeft op de gemeten reclamefolders tegenover 24% in 2008. Dit is de hoogst behaalde respons in het Thuis Binnen Bereik onderzoek tot nu toe. Hier valt uit te concluderen dat de reclamefolder duidelijk stimuleert tot actie op het gebied van informatie aanvragen, koopintentie en kooprealisatie. Waar de kooprealisatie in 2008 het hoogste punt had bereikt van 15%, is dat dit jaar weer overtroffen (17%). Dit is daadwerkelijk gerealiseerd gedrag, men is voor deelname aan het onderzoek al overgegaan tot aankoop. Via:

InterLanden

]]>
Tue, 29 Jun 2010 12:53:34 0100 https://www.notebookplus.nl/article/folder-ongekend-populair
19% groei pc verkopen kwartaal 1 https://www.notebookplus.nl/article/19-groei-pc-verkopen-kwartaal-1 Gartner logo

Marktonderzoeker Gartner rapporteert een verkoop van 18,1 miljoen pc's in het eerste kwartaal van 2010. Een stijging van 19,4 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009.

Hiermee herstelt de pc-markt zich in West-Europa sneller van het zwakke economische jaar 2009, dan de rest van de markt. In het eerste kwartaal van 2010 bleven de consumenten tegen de economische wind in pc's kopen ten koste van andere elektronica.

Er worden vooral veel notebooks verkocht. Ook de netbooks weten een marktaandeel van 20 % te handhaven. De nieuwe generatie mobiele chips van Intel stimuleren de verkoop. De verkoop van zakelijke pc's groeit ook iets. De invloed van Windows 7 wordt echter pas later dit jaar verwacht.

De ranglijst van fabrikanten in Europa blijft in beweging. Acer staat nu op de eerste plaats met een marktaandeel van 23,4 %. HP zakt daarbij naar de tweede plaats met 22,6 %. Dell, Asus en Toshiba vormen de rest van de top vijf met respectievelijk 10 %, 7,9 % en 5,9 % marktaandeel.

Via: PcmWeb

]]>
Mon, 17 May 2010 23:53:37 0100 https://www.notebookplus.nl/article/19-groei-pc-verkopen-kwartaal-1
Bijna tweederde shoppers koopt voor het gemak online https://www.notebookplus.nl/article/bijna-tweederde-shoppers-koopt-voor-het-gemak-online Nederlanders noemen gemak het vaakst als reden waarom ze kiezen voor kopen op het web. Pas ver daarna volgen de prijsstelling van producten online en de snelheid waarmee die kunnen worden gekocht.

Dat zei Bart Rooze van Blauw Research gisteren op de Thuiswinkel Vakbeurs, waar hij een presentatie gaf over de Thuiswinkel Markt Monitor. Over de basisrapportage, gratis voor leden van Thuiswinkel.org en te koop voor andere geïnteresseerden, kwam al een aantal cijfers naar buiten. Overigens zijn daarnaast branchespecifieke rapporten te bestellen.

Bonbedrag lager
Twinkle meldde eerder onder meer al dat de online-consumentenbestedingen vorig jaar uitkwamen op 6,38 miljard euro, 17 procent meer dan in 2009. Hoewel het gemiddelde bonbedrag (119 euro) afnam, steeg het gemiddeld besteedde bedrag per online-koper tot 737 euro voor het hele jaar. Kort en goed: meer webkopers deden ieder meer online-bestellingen van gemiddeld minder waarde.

Beweegredenen
Vandaag dus meer over de beweegredenen van consumenten om online te kopen. Na koploper gemak (63 procent), volgen de lagere prijs (40 procent) en de snelheid waarmee producten kunnen worden besteld (39 procent).

Daarachter komen de mogelijkheid om 24 uur per dag te kunnen kopen (27 procent), de breedte van het assortiment (26 procent), de optie tot vergelijken (24 procent) en de zoekmogelijkheden (19 procent).

Categorie speelgoed sterskt gegroeid
In een recente presentatie op de Full Service E-commerce Summit vertelde Wijnand Jongen ook het een en ander over de Thuiswinkel Markt Monitor. De directeur van Thuiswinkle.org zei daar dat speelgoed de sterkst gegroeide productcategorie is online, gevolg door verzekeringen en dvd's & films.

Via: Twinkle.

]]>
Wed, 28 Apr 2010 17:47:14 0100 https://www.notebookplus.nl/article/bijna-tweederde-shoppers-koopt-voor-het-gemak-online