Notebookplus - Nieuwsarchief https://www.notebookplus.nl/articles Nieuwsarchief nl-nl Tue, 24 Nov 2020 07:53:31 0200 https://www.notebookplus.nl/articles/rss notebookplus Laptop op Afbetaling zonder BKR https://www.notebookplus.nl/article/laptop-op-afbetaling-zonder-bkr Niemand houdt van wachten op zijn laptop. Of je nu een gaming laptop, een laptop voor school of een zakelijke laptop zoekt. Je wil er eentje die jou bij kan houden zodat niets je meer kan stoppen. Hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. In3 is er voor de mensen die niet graag in één keer hun salaris of studiefinanciering uitgeven. We bieden dan ook een service aan waardoor je een laptop kan afbetalen in 3 termijnen tegen 0% rente en zonder BKR-registraties. Zo is de aankoop van de nieuwe laptop geen aanslag op je bankrekening.

Laptop kopen in 3 termijnen tegen 0% rente en zonder BKR-registraties

Een Laptop op afbetaling kopen zonder BKR toetsing is niet altijd even gemakkelijk. Wanneer je een laptop wilt kopen en later wilt betalen.

Hoe koop je een laptop op afbetaling?

Wanneer je bij de betaal opties voor in3 kiest doet in3 een supersnelle gegevenscontrole. Je weet binnen een seconde of je wel of niet geaccepteerd wordt voor het gekozen bedrag. In het geval van een goedkeuring krijg je het iDeal betaalscherm te zien waar je de eerste termijn direct kan betalen. Na succesvolle betaling van de eerste termijn wordt het product volgens afspraak met de webwinkel verstuurd naar jouw leveradres.

Termijn twee en drie volgen na 30 en 60 dagen. We sturen twee herinneringen per termijn via SMS en e-mail. Bij uitblijven van betaling sturen we ook nog één brief per post.

Wat doe ik als ik afgekeurd word?

Wanneer je een foutmelding te zien krijgt kun je hebt beste direct telefonisch of per whatsapp contact opnemen met de in3 klantenservice via 088 399 3333. In sommige gevallen kunnen we je nog handmatig goedkeuren! Mocht dat niet het geval zijn dan kunnen we je altijd meer inzicht geven in de afkeuring.

Zitten er risico's aan het gebruik van in3, laptop kopen in 3 termijnen?

Nee, geen kleine lettertjes of addertjes onder het gras. Je betaalt de volledige factuur binnen 60 dagen in drie gelijke, kosteloze termijnen zonder BKR registratie.

Klik hier om een Laptop te kopen op afbetaling zonder BKR registratie


 

]]>
Wed, 29 Jan 2020 11:57:31 0100 https://www.notebookplus.nl/article/laptop-op-afbetaling-zonder-bkr
Retro is niet altijd cool! https://www.notebookplus.nl/article/retro-is-niet-altijd-cool Nog steeds niet geüpgraded naar SSD? Misschien vind je het leuk om je geduld te testen met de trage opstartprocedures op je oude harde schijf? Misschien hou je van het grotere formaat van uw externe harde schijf? Of misschien niet.

Retro is niet altijd cool! Upgrade naar 2020 en stel zelf een SKIKK laptop samen met een super snelle Samsung SSD.

 

]]>
Wed, 29 Jan 2020 11:48:50 0100 https://www.notebookplus.nl/article/retro-is-niet-altijd-cool
Laptop in termijnen betalen via SprayPay https://www.notebookplus.nl/article/laptop-in-termijnen-betalen-via-spraypay Achteraf betalen met SprayPay

Bij ons kun je nu ook gespreid betalen in 12, 18, 24 of 36 maanden. Na 30 dagen wordt de eerste termijn geïncasseerd via automatische incasso. Deze dienst wordt verzorgd door SprayPay.

Hoe kan ik gespreid betalen bij SKIKK?

Nadat je jouw bestelling in het winkelmandje hebt geplaatst kun je tijdens het afrekenen bij betaalmethode kiezen voor de betaaloptie SprayPay.

Kom ik in aanmerking voor gespreid betalen?

Wanneer je in Nederland woont en een Nederlandse bankrekening hebt dan kom je in aanmerking voor de gespreid betalen methode. SprayPay verstrekt kredieten vanaf een aankoopbedrag van €250,- tot €5000,-.

Hoe wordt mijn aanvraag beoordeeld?

Op basis van een aantal vragen over je financiële situatie en een BKR toetsing wordt je aanvraag beoordeeld door SprayPay. Op basis van deze gegevens wordt er bepaald of je aanvraag wordt goedgekeurd.

Hoe hoog is de rente die ik moet betalen?

SprayPay hanteert een rentepercentage van 14%. Stel jij wil graag een aankoopbedrag van €500,- gespreid betalen dan betaal je ongeveer € 3,- aan rente per maand op basis van 12 maanden.

Kan ik tussentijds extra of volledig aflossen?

Je kunt altijd boetevrij extra of volledig aflossen.

Heeft dit invloed op mijn BKR-registratie?

Als je alle maandelijkse termijnen op tijd betaalt, dan heeft dit geen invloed op je BKR-registratie. Als je meer dan twee maanden niet aan je betalingsverplichting hebt voldaan dan is SprayPay verplicht dit te melden bij het BKR. In dat geval kan het dus gevolgen hebben voor toekomstige leningen of abonnementen.

Is SprayPay betrouwbaar?

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een vergunning afgegeven aan SprayPay, met deze vergunning hebben zij toestemming om kredieten te verlenen. Om de veiligheid te waarborgen, wordt je geïdentificeerd met behulp van iDin. In het betaaloverzicht vind je jouw persoonlijke gegevens, het maandbedrag en de data van afschrijving. Controleer deze gegevens goed.

Hoe gaat SprayPay om met mijn gegevens?
Om gebruik te maken van SprayPay, hebben zij persoonsgegevens van je nodig. Zij zorgen ervoor dat er integer met deze gegevens wordt omgegaan.

 
 

]]>
Mon, 13 Jan 2020 11:47:13 0100 https://www.notebookplus.nl/article/laptop-in-termijnen-betalen-via-spraypay
SKIKK introduceert lichtgewicht magnesium gaming laptops https://www.notebookplus.nl/article/skikk-introduceert-lichtgewicht-magnesium-gaming-laptops  

Kampen, Nederland – SKIKK™, heeft deze week een nieuwe productlijn gelanceerd de  SKIKK 15GKY magnesium laptop serie, welke nu voorzien is van een ultra dunne en zeer sterke magnesium behuizing. Deze serie is standaard voorzien van een GeForce  GTX 1660 Ti, RTX™ 2060 of RTX™  2070 videokaart en Full HD 144Hz beeldscherm.

De laptop is ontworpen om ongeëvenaarde prestaties te bieden, zowel op het werk als tijdens het spelen. Ze bieden de schijnbaar onmogelijke combinatie van spectaculaire graphics, topprestaties, verbeterde koeling, langere levensduur van de batterij en nog veel meer in een verbluffend dunne behuizing met sublieme bouwkwaliteit.

Zo licht, zo slank en toch zo krachtig.

Geen enkel ander laptopmerk is zo ver gegaan. De laptops zijn ontworpen om iedereen te verbazen vanwege zijn lichte gewicht en dunne design. Deze krachtige laptop is slechts 1,55 kg en 18 mm. Je kijkt naar een van de lichtste en dunste laptops op de markt. Of je nu naar het slagveld in je favoriete game gaat of een presentatie geeft in de directiekamer, je kunt deze SKIKK laptop met absoluut gemak meenemen.

Bepantser je laptop met Magnesium.

Het chassis en de behuizing van SKIKK 15GKY serie is volledig gebouwd met magnesiumlegering, een next-gen premium materiaal voor hoogwaardige laptops. Magnesiumlegering biedt verbeterde duurzaamheid en toch aanzienlijk minder gewicht, naast een solide moleculaire structuur met minimale tot nul flex. En nu nog beter ... de behuizingen zijn nu afgewerkt met een extra laag beschermende coating om de slanke en esthetische uitstraling verder te behouden.

Meer power

Of je nu een hardcore gamer bent of een professionele gebruiker in snel tempo, De SKIKK 15GKY serie heeft alle kracht die je nodig hebt. De laptop wordt aangedreven door de nieuwste 9e generatie Intel Core i7-processor met 6 cores, 12M cache en kloksnelheden tot 4,5 GHz. Dus ga je gang, zowel op het werk als tijdens het gamen. De kracht ligt letterlijk in jouw handen.

Laat je niet tegenhouden. Ga Maximaal!

Trap het pedaal van je NVIDIA GeForce grafische kaart helemaal in en speel zonder aarzeling de meest uitgebreide titels op maximale instellingen. Onder de verfijnde en slanke behuizing van deze laptop is een beest van een systeem gebouwd voor Maximale Performance op desktopniveau. Beide modellen zijn ook uitgerust met een automatische GPU Boost-functie waarmee je jouw systeem dynamisch kan overklokken om het maximale uit de beschikbare rekenkracht te halen. Deze functie maakt maximale verwerking mogelijk, waardoor je grafische prestaties naar een geheel nieuw niveau worden gebracht.

Snellere beeldverversing

De SKIKK 15GKY serie wordt niet geleverd met een standaard 60Hz beeldscherm maar met een snellere 144Hz-display. Deze toonaangevende verversingssnelheid maakt scèneovergangen naadloos en de gameplay zijdezacht, zelfs met de meest snelle en ingewikkelde beelden.

Bekijk meer. Ervaar meer.

Ervaar meer meeslepende gaming met ons eigen ultradunne bezel-beeldscherm. Niet alleen zorgt het compacte ontwerp voor een betere weergave in elke game, het helpt ook kostbare laptopruimte te besparen en het uiterlijk te verbeteren met een duidelijk getrimde vormfactor. Zo kregen wij een 15,6 " beeldscherm in een 14" achtige laptop.

Buitengewone kracht. Uitzonderlijke koeling!

Met grote verwerkingskracht komt een even goed koelsysteem. De SKIKK 15GKY serie is daarom uitgerust met quad heatpipes, dubbele ventilatoren en een systeem met vier ventilatieopeningen om voor ruim voldoende koeling te zorgen, vooral wanneer je op volle toeren speelt of multitaskt.  De laptop valt ook op met het chassis van magnesiumlegering dat ook fungeert als een extra warmteafvoer, waardoor de koeling en prestaties nog beter worden.

Kleine laptop. Grote batterij!

Ondanks de lichtgewicht constructie hebben onze deskundige ingenieurs met succes een duurzame batterij  geïntegreerd. De krachtige SKIKK 15GKY serie laptops zijn uitgerust met een 63Wh-batterij. We zeiden al dat verder dan ooit tevoren zouden gaan, en dat is precies waar we naartoe gaan met de batterijduur.* - helemaal tot het maximum, en dan nog meer.

Volledige controle

Beheer je systeem vanuit het gemak van een uniforme enkele interface via het SKIKK Gaming Center. Met deze alles-in-één software kun je jouw systeeminformatie zoals temperatuur en netwerksnelheid volgen en fijnere aanpassingen maken aan gebieden zoals ventilatorsnelheden, kleuren van toetsenbordverlichting en meer. Het biedt ook snelle instellingsopties waarbij de gebruiker tussen verschillende gebruiksmodi kan schakelen om het stroomverbruik te optimaliseren.

Spelveranderende audio

De SKIKK 15GKY serie is gelicenseerd door THX Spatial Audio, een speciale audiosuite die is ontworpen om stereo en surroundgeluid te verbeteren voor een meeslepende 360-graden audio-ervaring.

Stabiliteit en beveiliging

De zelf samenstellen laptop werkt op Windows 10, een beproefd besturingssysteem dat geschikt is voor zowel gaming als multitasking. Ook is de laptop uitgerust met een Windows Hello-camera, die een extra laag van gepersonaliseerde beveiliging en toegang voor je systeem biedt en tegelijkertijd de inlogsnelheid verbetert.

* De werkelijke levensduur van de batterij kan variëren, afhankelijk van de systeemconfiguratie, het netwerk, het gebruik, de gebruikte applicaties en vele andere factoren.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De nieuwe SKIKK 15GKY magnesium serie laptops met een instapprijs van €1399,-  kan vanaf vandaag worden besteld op www.skikk.eu en via erkende SKIKK resellers.

De volledige technische specificaties en alle maatwerkopties en accessoires zijn te vinden op https://www.skikk.eu/laptops/magnesium

SKIKK Magnesium laptops

 

Magnesium gaming laptop

 

Contactpersoon voor de pers

Roy | SKIKK

roy@skikk.eu

+31 (0) 38 386 1055 

]]>
Thu, 12 Dec 2019 11:51:04 0100 https://www.notebookplus.nl/article/skikk-introduceert-lichtgewicht-magnesium-gaming-laptops
Zo installeer en configureer je Bitdefender op je pc https://www.notebookplus.nl/article/zo-installeer-en-configureer-je-bitdefender-op-je-pc De pc-versie van Bitdefender’s Total Security zit bomvol functies. Sommige zul je veel gebruiken, andere niet. Zo installeer en configureer je de beveiliging van Bitdefender op je pc.

Voordat je aan de slag gaat, heb je een licentiecode van Bitdefender nodig. Deze kun je  aanschaffen op deze site (klik hier).  Om vervolgens de software te installeren klik je op de link in de mail, maak je een account aan en voer je bij My Subscriptions de code in. Vervolgens kun je bij Activity zien welke producten er allemaal aan je licentiecode gekoppeld zitten en ze meteen downloaden en installeren.

 

Bitdefender Gebruiken

Tijdens de installatie voert Bitdefender meteen een scan uit van de pc, zodat jij en Bitdefender zeker weten dat de beveiligingssoftware op een schoon systeem wordt geïnstalleerd. Na de installatie is het programma te vinden in het systeemvak rechtsonderin.

Wanneer je Bitdefender opent krijg je een overzichtelijk schermpje met de actuele status en knoppen om direct een snelle scan of kwetsbaarheidsanalyse uit te voeren. Laat het schuifje bij Autopilot gerust aan staan, zodat Bitdefender uit zichzelf de beveiliging regelt. Nu gaan we configureren! Klik hiervoor op Functies bekijken. Hier kun je zelf onderdelen in- en uitschakelen en configureren. Allereerst Antispam. Gebruik je webmail zoals Hotmail of Gmail, dan zet je deze gerust uit.

De vinkjes bij Advanced Threat Defense, Veilige bestanden en Kwetsbaarheid laat je beter aan staan voor optimale malwarebescherming. De Firewall kun je uitzetten, omdat Windows een prima eigen firewall aan boord heeft. Wil je echter tot in de details configureren welk programma toegang tot het internet en netwerk mag, dan laat je deze aan en stel je dat in door op het tandwieltje te drukken. Wanneer je liever niet hebt dat Bitdefender in je browser nestelt, dan druk je op het tandwieltje bij Webbeveiliging en zet je de ongewenste schuifjes uit. Bijvoorbeeld de Search Advisor, die je zoekmachineresultaten beoordeelt.

Oogje in het zeil

We gaan door naar het volgende onderdeel, druk op het oog-icoontje aan de linkerzijde. Druk je op Safepay, dan opent een extra beveiligde browser van waaruit je inlogt op internetbankieren of andere betaaldiensten als PayPal. Druk je op VPN, dan kun je ervoor kiezen om met deze pc een veilige VPN-verbinding op te zetten. Handig bijvoorbeeld op openbare wifi-netwerken of om landrestricties te omzeilen. Let wel op dat Bitdefender slechts 200MB aan dataverkeer per dag toestaat.

Sleutelset

Klik je links op de sleutelset, dan kom je bij de systeemoptimalisatie. De One-Clik Optimizer laat je beter links liggen. De startup Optimizer kun je gebruiken om te bepalen welke programma’s automatisch met Windows gestart mogen worden. Handig als je Windows wat traag opstart.

Antidiefstal is handig als je Bitdefender op een laptop hebt gezet of een laptop kwijt bent waar Bitdefender op staat. Een druk op de knop brengt je naar de website van Bitdefender, waar je inlogt en vervolgens al je geregistreerde apparaten ziet. Kies de laptop die je kwijt bent, en druk op Anti-Theft. Hier kun je vervolgens terecht om het apparaat op te sporen (wat het beste werkt als je VPN uit staat), op afstand te vergrendelen of wissen of een alarm af te laten gaan.

Terug naar de optimalisatie-instellingen in Bitdefender, waarbij tenslotte het onderdeel Schijfopruiming nog beschikbaar is als je extra schijfruimte wilt vrijmaken.

Tandwieltje

Het laatste onderdeel van Bitdefender dat we doorlopen zijn de algemene instellingen. Druk hiervoor op het tandwieltje aan de linkerkant. Hier kun je zaken instellen als wachtwoordbeveiliging voor Bitdefender, het doorsturen van anonieme gegevens, het uitschakelen van aanbiedingen, et cetera. Klik bovenin nog even op Profielen. Hier kun je meerdere profielen configureren, zodat Bitdefender je niet stoort tijden het werk, gamen of kijken naar een film - en bovendien je systeem niet vertraagt en je laptop-accu ontziet.

Windows Defender

Wanneer je Windows 8 en Windows 10 gebruikt, staat Windows Defender ingeschakeld als standaard-virusbeveiliger. Deze kun je zelf niet uitschakelen, maar wanneer je andere beveiligingssoftware installeert (zoals Bitdefender) schakelt Windows Defender zichzelf uit. Wanneer je de andere beveiligingssoftware verwijdert of stopt met werken, dan wordt Defender automatisch weer actief.

]]>
Mon, 9 Dec 2019 11:59:30 0100 https://www.notebookplus.nl/article/zo-installeer-en-configureer-je-bitdefender-op-je-pc
Welke Intel processor moet ik kiezen? https://www.notebookplus.nl/article/welke-intel-processor-moet-ik-kiezen

Iedere laptop beschikt over een processor. Het is het hart van je notebook en speelt een zeer belangrijke rol bij de meeste dingen die je op je laptop doet. Het overgrote deel van onze laptops beschikt over een processor van Intel, de grootste processorfabrikant ter wereld. Op deze pagina helpen we je om de juiste Intel processor te kiezen. 

 

Ik wil internetten en mailen

Voor basistaken als browsen op het internet, mailen en tekstverwerken heb je voldoende aan een Intel Atom, Celeron of Pentium processor. Een Core m3 processor is energiezuiniger en heeft geen ventilator nodig, waardoor je laptop volledig stil is. Werk je graag met verschillende programma's tegelijk, dan is een Intel Core i3 processor aan te raden.

Aanbevolen processor: Intel Atom, Celeron, Pentium, Core m3 of Core i3

 

Ik wil studeren

Gebruik je jouw laptop om verslagen te typen, presentaties te maken en af en toe simpel een foto bewerken? Kies dan voor een laptop met minimaal een Core m3 of Core i3 processor. Zo heb je moeiteloos 30 tabbladen open in je browser terwijl je een essay schrijft en muziek streamt.

Aanbevolen processor: Intel Core m3 of i3

 

Ik wil video's bewerken

Het monteren van video's vraagt veel van je processor. Zeker voor het renderen of het bewerken van materiaal in hoge resolutie is veel rekenkracht nodig. Een Intel Core i7 processor is krachtig genoeg voor het werken met programma's als Adobe Premiere Pro. Daarnaast adviseren we 8 GB werkgeheugen en een midrange videokaart.

Aanbevolen processor: Intel Core i7

 

Ik wil games spelen

Als we het hebben over 'games spelen' bedoelen we geen Angry Birds, online pokeren of een ander 'simpel' spelletje. Maar wil je de recentere, zwaardere games spelen, dan heb je minimaal een Intel Core i5 of i7 processor nodig. Verder heb je in ieder geval een midrange videokaart nodig.

Aanbevolen processor: Intel Core i5 of i7

]]>
Fri, 29 Nov 2019 11:58:23 0100 https://www.notebookplus.nl/article/welke-intel-processor-moet-ik-kiezen
Extreem lage prijzen voor software: hoe is het mogelijk!? https://www.notebookplus.nl/article/extreem-lage-prijzen-voor-software-hoe-is-het-mogelijk

Duizenden (tweedehands) softwarelicenties worden onrechtmatig verspreid

Kun je zomaar software kopen voor een derde van de gebruikelijke prijs? Of zit er een addertje onder het gras? Ik merk dat wij, onze prijzen steeds vaker moeten verdedigen tegen de extreem lage prijzen van anderen in de markt. Extreem lage prijzen van hoogstwaarschijnlijk tweedehands software, die met een beetje pech ook nog eens misbruikt wordt, doordat één licentie meerdere keren wordt verkocht. Ook wij zijn in onze beginjaren verleid en deden één verkeerde aankoop. Nu jaren later weten we precies hoe groot dit probleem is geworden.

Hoe je een derde van de gebruikelijke prijs kunt aanbieden?  

Het aanbod van gebruikte software is in de afgelopen jaren enorm toegenomen of eigenlijk moet ik zeggen: wéér teruggekomen. Gebruikte software werd altijd al verkocht, maar dan wel door gespecialiseerde resellers die kenbaar maken dat het om tweedehands software gaat.  Door de digitalisering van de softwaremarkt is het tweedehands aanbod extreem toegenomen. Zelfs zo ver dat webshops zich zijn gaan focussen op de verkoop van tweedehands software. Het probleem is alleen dat die webshops niet altijd bij het product vermelden dat het om tweedehands software gaat.

Misbruik door digitalisering van software

De eindgebruiker die voorheen enkel akkoord ging met een fysieke verpakking en cd, gaat nu akkoord met een licentiesleutel en download, verstuurd per e-mail. Waar je bij een softwaredoosje nog kan zien of deze al gebruikt is, is dit bij een digitale licentiesleutel onmogelijk te achterhalen.

De acceptatie van het digitale aankoopproces van software zagen oplichters als een kans voor misbruik. Zo zijn zij één softwarelicentie meerdere keren gaan verkopen tegen een extreem lage prijs. De marge halen ze er uiteindelijk toch wel uit…

Software webshops: De laagste prijs wint!

Software webshops schieten als paddenstoelen uit de grond en zijn meteen succesvol in de verkoop door hun extreem lage prijzen. Maar hoe kunnen zij deze prijzen aanbieden? Ik kom tot drie mogelijke scenario’s:

  • De webshop verkoopt gebruikte software: de webshop koopt bewust gebruikte software in en vermeldt dit niet bij het product in de webshop.
  • De webshop wordt zelf opgelicht: de webshop weet niet dat hij gebruikte of misbruikte software inkoopt en vermeldt dit daarom niet bij het product in de webshop.
  • De webshop misbruikt software: de webshop koopt één (tweedehands) softwarelicentie in en verkoopt deze meerdere keren aan verschillende eindgebruikers of misbruikt het licentiemodel door bijvoorbeeld enterprise of educatie softwarelicenties aan een consument te verkopen.

Kan niemand het controleren?

Onbewust of bewust misbruik maken van (tweedehands) software: niemand kan het controleren! Tenminste, niet zolang softwareleveranciers hun informatie niet delen met hun afnemers. Leveranciers kunnen tenslotte zien of een licentiesleutel al in gebruik is, maar de meeste delen deze informatie niet. Met als gevolg dat niemand in de markt licentiesleutels kan controleren en het misbruik van software blijft bestaan.

"Wat als de software geblokkeerd wordt? Dan koop ik gewoon een nieuwe licentie."

Tot een softwareleverancier een sleutel blokkeert, omdat deze te vaak is geactiveerd en het misbruik protocol in gang wordt gezet. Wie dan het slachtoffer is? Alle onschuldige eindgebruikers, die hebben betaald voor de softwarelicentie. Maar ook de resellers waarbij de eindgebruikers aankloppen met een geblokkeerde licentie.

Consumenten én resellers staan aan dezelfde gesloten deur

Ik sprak onlangs een reseller die software inkoopt bij een webshop met extreem lage prijzen en vroeg hem: “Wat als de software geblokkeerd wordt?”, waarop hij antwoordde: “Dan koop ik gewoon een nieuwe licentie.” Nu is toevallig die ene webshop failliet gegaan, met als gevolg dat deze reseller, evenals zijn concullega’s, daar niet opnieuw goedkope licenties kan inkopen. Duizenden consumenten zullen aankomende tijd de dupe zijn, wanneer hun licenties worden geblokkeerd.

Wat kun je doen?

Als koper kun je aan een licentiesleutel niet zien of deze gebruikt of ongebruikt is, maar de prijs verraadt zich vaak wel. Neem niet deel aan deze handel. Koop je officiële softwarelicenties in bij een betrouwbare leverancier en gebruik mijn 3 scenario’s om aan je klanten en collega's  uit te leggen hoe andere leveranciers tot een lage prijs kunnen komen.

Wanneer software voor een derde van de prijs wordt aangeboden is de kans groot dat het gaat om gebruikte software. Waag jij de gok?


 

Klik hier om betrouwbaar en veilig nieuwe software aan te schaffen.

 

]]>
Fri, 22 Nov 2019 11:53:32 0100 https://www.notebookplus.nl/article/extreem-lage-prijzen-voor-software-hoe-is-het-mogelijk
Microsoft Clippy is terug en net zo nutteloos https://www.notebookplus.nl/article/microsoft-clippy-is-terug-en-net-zo-nutteloos Microsoft Clippy is terug, en  net zo nutteloos als je gewend was.

Wie kent hem niet, Clippy, de zeer aanwezige assistent van Microsoft? De irritante assistent is inmiddels al jaren met pensioen. Desondanks heeft een programmeur besloten de assistent weer tot leven te brengen. 

In de jaren ’90 waren er weinig computers waar hij niet op te vinden was: Clippy, ook wel Clippit, oftewel de virtuele paperclip van Microsoft. De paperclip kwam te pas en te onpas tevoorschijn om je tips te geven bij een Microsoft-programma. “Ik zie dat je een brief aan het schrijven bent, wil je daarbij hulp?” was bijvoorbeeld een vraag van hem.

Pensioen

In 2001 besloot maker Microsoft de virtuele assistent Clippy, ook wel ‘agent’ genoemd, niet meer te gebruiken. Dat was voor veel mensen een enorme opluchting. Desondanks blijkt de wereldbekende paperclip een nostalgische waarde te hebben gekregen. Programmeur Devran “Cosmo” Ünal, senior product engineer bij de lenzenmaker Zeiss, miste Clippy ook. Hij heeft hem daarom teruggehaald.

En was Clippy in de jaren ’90 al vrij nutteloos, hij is nu nog zinlozer dan ooit!

De assistent van Microsoft is er voorlopig alleen op de Mac beschikbaar, maar een Windows-versie is ook in de maak. Nadat je Clippy geïnstalleerd hebt, doet hij niks anders dan overal op je scherm zichtbaar zijn. Je kan wel de opdracht geven om een animatie af te spelen, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Verwacht dus geen hulp van ’s werelds bekendste paperclip. Overigens zijn ook de assistenten Links (de poes) en Merlin (de tovenaar) beschikbaar om je te helpen met… absoluut niets.

Clippy Nostalgie

Heb je na het installeren van Clippy op je mac, computer of laptop nog steeds niet genoeg van de paperclip? Op YouTube staat een documentaire van ruim een uur over het ontstaan en de ondergang van de overbekende virtuele paperclip.

]]>
Thu, 21 Nov 2019 11:54:45 0100 https://www.notebookplus.nl/article/microsoft-clippy-is-terug-en-net-zo-nutteloos