Webwinkel steeds lucratiever

Nieuwsberichten over online verkoop

Het wordt steeds interessanter voor (startende) ondernemers om een webwinkel te beginnen. Onderzoek van belangenorganisatie Thuiswinkel.org wijst uit dat winkelen op internet in rap tempo aan populariteit wint. Het afgelopen halfjaar steeg de omzet van onlinewinkels naar 3,85 miljard euro. Dat is 10 procent meer de online uitgaven in de eerste helft van 2009.

Het onderzoek, uitgevoerd door Blauw Research onder 1.100 internetwinkels en 2.000 consumenten, laat zien dat het aantal mensen dat op internet één of meer producten aanschafte, met 7 procent steeg. het kwaam daarmee uit op 7,6 miljoen. Gezamenlijk deden deze mensen in de eerste helft van 2010 ruim 32 miljoen bestellingen. In totaal hebben nu negen miljoen Nederlanders ten minste één keer in hun leven een aankoop op internet gedaan, zo meldt Thuiswinkel.org.

Wel is het zo dat consumenten, terwijl ze dus vaker op internet bestellen, per bestelling minder uitgeven. Zo spendeerden online shoppers in de eerste zes maanden van 2010 per bestelling gemiddeld 120 euro. Een jaar eerder was dat nog 145 euro. Dit heeft volgens Thuiswinkel.org te maken met het feit dat mensen vaker en gemakkelijker kleinere en goedkopere producten online bestellen. Reizen, telecomproducten en kleding blijken volgens het onderzoek het meest populair om via internet te bestellen.

Via: Rabobank

|