Nederland goed ecommerce land

Nieuwsberichten over online verkoop

Nederlanders kooplustig online

Nederlanders kooplustig online

Van de Nederlanders tussen de 16 en 75 jaar kocht 69 procent in 2011 een product of dienst online, blijkt uit nieuwe cijfers van Eursostat. De penetratie blijft iets achter bij die in Zweden, Groot-Brittannië (beide 71 procent) en Denemarken (70 procent).

 

Het aantal online kopers in ons land blijft groeien: van 63 procent in 2009, via 67 procent in 2010 tot 69 procent vorig jaar. In 2004 deed nog geen kwart (24 procent) van de Nederlanders een aankoop online.

Het gemiddelde van de 27 lidstaten van de Europese Unie lag afgelopen jaar op 43 procent, aldus Eurostat. In Roemenië en Bulgarije is nog een wereld te winnen, met een online kooppopulatie van respectievelijk 6 en 7 procent van de bevolking. Een en ander is gevisualiseerd door het CBS. In de afbeelding zijn overigens niet alle lidstaten meegenomen:

 
 

 

In Noorwegen, geen lid van de Europese Unie, is webwinkelen met 73 procent meer ingeburgerd dan in alle EU-landen. Meer data vindt u op de site van Eurostat en in onderstaand pdf-document:

Via: Twinkle

|