F.A.Q.

Hieronder ziet u enkele vragen die wij reeds meedere malen hebben mogen beantwoorden, regelmatig plaatsen wij hier nieuwe vraag & antwoorden bij om u een goed beeld te geven van onze samenwerking. 

Meer weten? Vraag het digitale informatiepakket vandaag nog aan.

Standaard worden de producten naar de klant verzonden.
Wel kan het interessant zijn om als aanvullende dienst de producten thuis aan te sluiten. Een goede meerprijs die je hiervoor kunt berekenen is bijv. € 45,-

Zo lever jij een aanvullende service en verdien je wat extra.

De winst op een order bedraagt vaak zo’n € 40,- en de € 150,-. Zo nu en dan een order met een uitschieter naar beneden of naar boven is ook mogelijk. Orders met een marge van € 1500,- tot € 10.000,- komen ook voor.

Vooorbeeld rekensommetje: U verkoopt in 1 maand:

4 laptops compleet met accessoires (totale marge € 280,-)
1 zelf samenstel laptop met accessoires (marge € 175,-)
1 netbook (marge € 18,-)
+ de gemeente verzoekt u om een zaaltje in te richten met beamer + projectiescherm + audio + bekabeling. Dit hele traject kunnen wij voor u uitvoeren. (marge € 650,-

Uw bruto winst bedraagt deze maand: € 1123,-

Uiteraard kunt u ook zelf aanvullende diensten uitvoeren. Bijv. een herinstallatie van een computer of laptop. De klant betaalt u hiervoor € 89,25.

Nee, dit hoeft zeker niet. Laptop Plus wil de beste keuze zijn voor de klant en niet per sé de goedkoopste aanbieder. 40% van de mensen die op internet bestellen geven aan dit te doen vanwege de prijs. De andere 60% dus niet. Bijna alle bedrijven focussen zich op de prijskopers. Laptop Plus onderscheidt zich door zich te richten op de grote doelgroep die op zoek is naar een meerwaarde. Deze meerwaarde leveren we allereerst door onze locale service middels onze dealers / partners. Daarnaast zijn de meerwaarde; snelle service, aanvullende garantie (pixelgarantie) helpdesk, extra software (Open Source) en meer. Op deze manier houden we de marges gezond.

Nee, dit is niet nodig. Als je op een gegeven moment ziet dat je een bepaald model 5x per week verkoopt kun je als nog bepalen dit model eventueel op voorraad te nemen. In eerste instantie raden wij u aan geen voorraad te nemen.

Technische zaken lossen wij graag voor je op. Technische kennis, die de meeste dealers vaak door de tijd heen wel op doen, kan wel handig zijn als je extra inkomsten wilt genereren. Vaak laten klanten hun laptop herinstalleren. Kosten hiervoor zijn € 89,25. Als dealer kun je dit door hoofdkantoor laten doen, maar je kunt het ook zelf doen.

We willen investeren in een lange termijn relatie. We willen dus van beide kanten commitment. Dit ook naar de klant toe. Als een shop komt en binnen 2 maand weer verdwijnt oogt dit niet professioneel. Overeenkomst is daarom voor 3 jaar, maar na 1 jaar hebben we een evaluatie moment waarna je kunt besluiten om door te gaan of te stoppen. Je gaat dus in eerste instantie voor 1 jaar overeenkomst aan. Na 1 jaar kun je eigenlijk ook pas goed beoordelen of het wat voor je is. Je hebt dan vast wel wat laptops verkocht.

Dit is voor jou als dealer de belangrijkste taak. Hier mag je als dealer creatief in zijn. Door de tijd heen hebben we natuurlijk al wat materiaal opgebouwd wat je eventueel kunt gebruiken.

Ervaringen van andere dealers zijn bijv.:

 • persberichten verspreiden (vaak gratis)
 • reclame ophangen bij de supermarkt, benzinepomp, etc.
 • auto-reclame
 • mond-op-mond reclame
 • folderen
 • visitekaartjes uitdelen
 • plaatselijke volleybal vereniging sponsoren
 • marktplaats advertentie
 • links aanvragen op internet


  Hoe meer hoe beter!


 

Dit bepaal je als samenwerkingspartner zelf. Wat je zaait zul je oogsten. Als je dus veel tijd in marketing steekt zal de respons hoger zijn. Je kunt er net zoveel tijd in kwijt als je zelf wilt.